Eelarve (9,298 miljardit naela ehk 11,5 miljardit eurot) pandi paika 2007. aastal olümpiarajatiste ehitamiseks ja mängude läbiviimiseks. See on peaaegu neli korda suurem summa kui 2005. aastal Londoni taotluses välja pakutud, vahendab BNS.

Kultuuri-, meedia- ja spordiminister Jeremy Hunt ütles 44 päeva enne mängude algust, et tal on väga häid uudiseid - olümpiast tuleb suurejooneline etendus, millele kogu maailm saab kaasa elada nagu hiljutisele kuninganna troonijuubelile, ning ka kõik ehitusprojektid valmivad õigel ajal ja eelarve piirides.

Olümpiapark, mille kallal on higi valanud üle 46.000 töölise, on tundmatuseni muutnud 2,5 ruutkilomeetri suurust endist saastunud tööstusrajooni, kus nüüd asub kuus uut spordirajatist. Tervelt 75 protsenti investeeringutest kulus pealinna vaeseima piirkonna Ida-Londoni ümberehitamiseks.

Pärast olümpiat saavad olümpiaküla 2000 korterist, kuhu majutatakse 23.000 sportlast ja spordiametnikku, kodud Londoni elanikele.

Olümpiarajatiste ja nendega seotud infrastruktuuri ehitamise eest vastutav ODA kinnitas kolmapäeval, et tema töö on 98 protsendi ulatuses tehtud.

Olümpiaminister Hugh Robertsoni sõnul on Olümpiapark "suurim ehitusprojekt Euroopas", mis on aidanud kaasa Suurbritannia majanduse taastumisele. Nüüd jääb veel ainult "testida ja viimistleda", ütles ta.

Kreekast teele asunud olümpiatuli jõuab Londoni olümpiastaadionile 27. juuliks.