Tuzla prokuratuur süüdistab Milenko (52) ja Slavojka (45) Marinkovići praegu 19-aastase Bettina Siegneri seadusevastases ja julmas vangishoidmises, talle vigastuste tekitamises, tüdruku ebainimlikus kohtlemises, näljutamises ja raskele põllumajandustööle sundimises, ütles pressiesindaja Admir Arnautović, vahendab BNS.

"Nad hoidsid teda luku taga, ei lubanud tal teiste inimestega kontakti astuda, ega koolis käia," ütles Arnautović riigitelevisioonile. "Nad kohtlesid teda ebainimlikult ja piinasid."

Marinkovićid peeti kinni 17. mail nende kodukülas Bosnia loodeosas Tuzla piirkonnas. Korrakaitsjatele vihje andnud naaber Sead Makalić ütles AFP-le, et nägi pealt, kuidas paar kohtles tütarlast nagu looma, sundides teda seasööta sööma ning vedama hobuvankrit, mille peal nad ise istusid.

Ohvri ema Christine Siegner jättis 12-aastase Bettina 2005. aastal Marinkovićide juurde, keda oli kohanud Saksamaal, kuhu nad olid Bosnia sõja ajal põgenenud. Marinkovićide perekonnaliikmete sõnul on Christine Siegner Milenko teine naine, mustlaste hulgas ei olevat see ebatavaline.

Esialgu on ta kohtuasjas tunnistajana, aga kohalikud võimud on tema dokumendid ära võtnud ja ta ei tohi Bosniast lahkuda. Prokuratuuri pressiesindaja sõnul ei ole võimatu, et ka Bettina emale esitatakse süüdistus.

Seni ei ole ükski osapool süüd omaks võtnud.

Tüdruk leiti kodu lähedal metsast, tema ihul oli jälgi värsketest ja vanadest haavadest.

"Nüüd on tal juba palju parem," ütles pressiesindaja. "Talle tehti psühhiaatriline ekspertiis, mis tuvastas, et ta kannatab traumajärgse stressi all."

Kohalik ajakirjandus on uurijatele tuginedes teatanud, et Bettina tahab minna tagasi Saksamaale, kus elab tema pensionärist ja tervisehädadega isa Alfred Siegner. Kohtuprotsessi lõpuni peab ta aga Bosniasse jääma.