Kohus mõistis 73-aastase Shegaep Chatanovi süüdi mõrvas julmal ja piinaval viisil ning mõistis talle kaheksa-aastase vanglakaristuse, teatas Viru maakohtu pressiesindaja.

Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning karistusaja kandmise alguseks loetakse läinud aasta 25. oktoober. Chatanovilt on mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 3 118,89 eurot.

Süüdistuse järgi tekkis Shegaep Chatanovil möödunud aasta 24. oktoobri õhtul Narvas oma korteris ühise alkoholitarvitamise käigus vaenulike suhete pinnal tüli ja mees ründas tahtliku tapmise eesmärgil kirvega oma poega.

Chatanov tegutses julmal viisil ja lõi oma pojale kirvega mitu korda vastu nägu ja kukalt, tekitas nii eluohtlikke kehavigastusi, mille tagajärjel kannatanu sündmuskohal suri.

Viru maakohtus toimunud kohtuistungil tunnistas mees oma süüd. Prokurör palus mõista talle karistuseks kaheksa aastat vangistust. Kaitsja aga palus kvalifitseerida süüdistus provotseeritud tapmiseks ning mõista leebem karistus.