Sven Mikser osaleb 10.-15. juunini Jordaanias Ammānis NATO Parlamentaarse Assamblee Vahemere ja Lähis-Ida töörühma väljasõiduistungil.

Delegatsioonil on kavas kohtumised Jordaania riigi- ja parlamendijuhtidega, samuti sealse ÜRO esindusega. Jordaania juhid annavad ülevaate oma maa majandus-poliitilisest arengust ning seisukohtadest Araabia kevadele ning aktuaalsetele konfliktidele Lähis-Idas, sealhulgas Süürias ja Palestiina-Iisraeli vahel. Räägitakse ka NATO rollist piirkonnas.

Lähetuse maksumus on 2052 eurot, mis sisaldab sõidukulusid, majutust ja päevaraha, öeldi Delfile riigikogu pressitalitusest.

Riigikogu keskkonnakomisjoni aseesimees Karel Rüütli ja liige Rainer Vakra osalevad aga 13.-19. juunini Brasiilias Rio de Janeiros 1. ülemaailmsel Rio agenda alasel seadusandjate tippkohtumisel, kus arutatakse seadusandjate rolli ning kontrollimehhanisme valitsuste üle, õigusloome parandamise meetodeid ning eelarvetega seotud probleeme. Tegemist on Rio 20+ seadusandjate esmakordse kohtumisega, mis eelneb ÜRO tippkohtumisele RIO 20+ hiljem juunis.

Sõidu- ja majutuskulud maksavad kinni korraldajad, päevaraha kulud on kummalgi 224 eurot.