Üks islamiõpetaja üritas epilepsiahoo saanud õpilast koraanivärssidega ravida, selle asemel, et kiirabi kutsuda. Teine õpetaja ütles, et saadab homoseksuaalsed õpilased kurjade vaimude väljaajamiseks imaami juurde, kirjutab De Volkskrant.

Kahest intsidendist, mis leidsid aset Brüsseli hollandikeelsetes koolides, kirjutati nädalavahetusel ajalehes De Standaard.

Ühes koolis olid kaks õpetajat veendunud, et epilepsiahoo saanud õpilast vaevavad kurjad vaimud. Nad hoidsid teda kinni ja kordasid koraanivärsse ning keeldusid kiirabi kutsumast. Õpetajad vallandati päevapealt.

Kooli juhtkonna teatel on islamiõpetajate uus põlvkond palju fanaatilisem kui eelmine. „Noor põlvkond ei arene heas suunas,“ ütles kooli direktor Jacky Goris De Standaardile. „Kui me midagi ette ei võta, ootan ma veel rohkem intsidente. Me peame selle probleemiga tegelema.“

Direktor Erik Van Den Berghe, kelle koolis andis tunde homofoobist islamiõpetaja, märkis, et islamiõpetajaid oli varem palju lihtsam veenda koonduslaagreid või loodusmuuseume külastama. „See toimus ilma probleemideta, ilma viitamiseta eitamisele või kreatsionismile. Selle uue põlvkonnaga ei kipu see nii lihtsalt minema.“

Koolidirektorid tahavad, et Flandria valitsus kontrolliks rohkem islamiõpetajate väljaõpet ja valikut. Praegu võib Flandrias islamiõpetajaks saada pärast kõrgkooli lõpetamist, aga ka Belgia islami usujuhi juures sooritatava kontrollimatu eksami järel.

Selle eksami puhul räägitakse onupojapoliitikast, tulemuste võltsimisest ja õppematerjali puudulikkusest. Paljud eksamist osavõtjad saavad lisaks religioosse hariduse väljaspool Belgiat oma päritoluriigis, peamiselt Türgis või Marokos.