Linn andis selleks liidule oktoobrist tähtajatult üürile Pikk 34 / Olevimägi 3 esimesel korrusel asuva ruumi, kirjutas linnavalitsuse häälekandja Pealinn.

Raamatukoda kujutab endast kammerlikku raamatupoodi, kus hakatakse raamatuid ka esitlema, tutvustama ja laenutama. Lisaks saab sealt teavet kirjandussündmuste, muu kultuurielu, e-raamatute ja võrgukirjanduse kohta. Koja kaudu on võimalik tellida olulisemaid kirjandusväljaandeid kogu maailmast, aga ka väiketrükiseid.

"Raamatukoda ei hakka olema lihtsalt üks järjekordne raamatupood, me ei taha teha sellest raamatuladu," ütles kirjanike liidu esimees Karl Martin Sinijärv. "Pigem tuleb sellest raamatupoe ja infopunkti sümbioos, kus oleks saadaval põnev ja läbimõeldud valik uuest Eesti kirjandusest ning selliste kirjastuste väljaanded, mille pisitiraažid ei pruugi alati saadaval olla. Vähemasti jagatakse kojas nõuandeid, kust mida kätte saab. Seal peaks olema võimalik tutvuda rahvusvaheliste kultuuriajakirjanduse väljaannetega, mida on muidu raske saada. Soovi korral saaks neid ka tellida. Soovime, et kirjanduse sõnum jõuaks rohkemate inimesteni ja paremini pärale."

Raamatukoja pood keskenduks eesti ja eestivene kirjandusele, samuti kogu kirjandusele, mis on Eestis kirjutatud ja võõrkeeltes välja antud. See hakkab asuma nn Siuru majas, kus tegutses tuntud Eesti kirjandusrühmitus Siuru.

Seni tegutses samas kohas tüüpiline suveniiripood ja maja fassaad on üsna kehvas seisus. Ruumide taastamise ja remondi võtab enda kanda linn, kirjanikud edasise sisulise töö. Kirjanike liit tasub ruumi eest üüri 1,28 eurot/m² kuus ning hooldus- ja halduskulud.