Täna said kõik kümme projektis osalejat Tallinna Reaalkoolis kätte lõputunnistused.

Noored Kooli tegevjuhi Kaire Kroosi sõnul jääb 4. lend meelde kui eriti aktiivne ja ühtehoidev. "Omal initsiatiivil külastati koole Soomes, võeti ühiselt sõna meedias," ütles Kroos.

Lennu koosseisus on kaheksa neidu (Annika Laanpere, Getter Leppik, Iiris Oosalu, Karoliine Piksarv, Kati Kreis, Maarja Nurm, Mariann Kajak, Triin Noorkõiv) ja kaks noormeest (Heino Viik ja Martti Rõõmus).

Noored Kooli nõukogu esimees, Swedbanki juht Eestis Priit Perens ütles, et pangal on hea meel olla kaasas projektiga, mis toob hoogu ja uusi tuuli meie koolidesse.

"Loodame, et värskelt lõpetav lend võtab Eesti koolilapsed südameasjana kaasa ka oma edasisse tööellu ja jätkab Eesti hariduselu suunamist ja edendamist. On ju Noord Kooli programmi missioon kasvatada ühiskonnas tuleviku liidreid ja aidata kaasa Eesti hariduse arengule," ütles Perens.

Noored Kooli haridusprogramm on ellu kutsutud selleks, et luua keskkond uue liidrite põlvkonna kujunemiseks, kes toovad positiivseid muutusi Eesti haridusse erinevates eluvaldkondades tegutsedes.

Selleks valitakse igal aastal kandideerijate hulgast välja umbes 30 tegusat noort erinevatelt erialadelt ning antakse neile väljakutse õpetada kaks aastat mõnes Eestimaa koolis kus ambitsioonikas noor suudaks kõige positiivsema muutuse tekitada.

Paralleelselt tööga koolis toimuvad regulaarsed koolitused, kus lisaks õpetamisoskustele pööratakse suurt tähelepanu ka juhtimisoskuste arendamisele.

Noored Kooli programm on viie tegutsemisaasta vältel koolidesse saatnud ligi kaheksakümmend noort õpetajat.

24 osalejast koosnev 5. lend on lõpetamas programmi esimest aastat ning 21-liikmeline 6. lend on alustanud Viimsis ettevalmistuskoolitust.

Teavituskampaania 7. lennu leidmiseks algab sügisel.