Kella 18 ja 22 vahel töötas vähemalt pooltel tööpäevadel viiendik ning öösel kella 22 ja 6 vahel üheksa protsenti töötajatest.

Uuring toob välja, et õhtuti ja öösiti töötamisel on mitu põhjust, näiteks töö õhtuses või öises vahetuses. Mõnele ametile on iseloomulik õhtune tööaeg, näiteks teatritöötajatele ja muusikutele.

Sageli venivad tööpäevad pikale ja osa tööajast nihkub õhtusse ja öösse. Paindliku tööaja puhul on töötaja enda valik teha tööd just sellisel ajal. Ka nädalavahetustel töötamise põhjused on laias laastus samad. Vähemalt pooltel laupäevadel tegi tööd 23 protsenti ning vähemalt pooltel pühapäevadel 17 protsenti töötajatest.

Õhtul on ametis rohkem naised, öösel mehed

Õhtust ja öist tööaega vaadates selgub, et kui kella 18 ja 19 vahel on tööl võrdselt ligi viiendik nais- ja meestöötajatest, siis kella 19 ja 22 vahel on naisi tööl isegi pisut enam kui mehi ja seda suuresti teenindavate ametialade tõttu. Näiteks kaua lahti olevates supermarketites töötavad enamasti naised.

Kell 22 on aga enamikul naistel tööpäev lõppenud ning sellest ajast kuni hommikul kella viieni domineerivad rohkem meestetööd. Kella 5 ja 6 vahel sooline tasakaal taastub, selles ajavahemikus on veel või juba ametis neli protsenti nii nais- kui ka meestöötajatest ning tunni võrra hiljem juba iga kümnes töötegija.

Õhtuti ja öösel töötavad noored ja madalama haridusega inimesed

Nii õhtuti, öösiti, kui ka nädalavahetustel töötavad vähem haridust saanud tunduvalt sagedamini kui kõrgemalt haritud töötajad. Õhtuti ja öösiti töötavad eestlastest mõnevõrra sagedamini mitte-eestlased

Mõnevõrra mõjutab seda pilti ka noorte, alles haridust omandavate töötajate töögraafik. Nemad töötavad sageli väljaspool tavapärast aega, et tööd õpingutega sobitada.

Alla 25-aastastest töötajatest töötasid nelja nädala jooksul vähemalt mõnikord õhtusel ajal pooled ning ka öisel ajal tervelt veerand.

Vähemalt pooltel laupäevadel töötas selle vanuserühma töötajatest ligi kolmandik ning vähemalt pooltel pühapäevadel ligi veerand. Mõlemad näitajad ületavad vanemate vanuserühmade omi.