Aastatel 2001-2007 tutvustas Mihhailov USA luurele enam kui tuhande dokumendi sisu, millel olid märked „Salajane“ ja „Täiesti salajane“. Oma teenete eest sai Mihhailov kaks miljonit dollarit. Osa sellest summast kulutas ta kinnisvara ostmiseks Sevastoopolis ja USA Virginia osariigis Arlingtonis, vahendab Lenta.ru.

Juurdluse materjalidest selgub, et Mihhailov võttis 2001. aastal ühendust CIA residentuuriga Moskvas ja pakkus oma teeneid. Ta kopeeris saladokumendid mälupulkadele, mis jättis peidikutesse. 2007. aastal vahistati Kommersandi teatel peidiku juures USA agent. Samal aastal lahkus Mihhailov teenistusest ja sõitis koos sugulastega USA-sse.

FSB töötaja õnnestus paljastada, uurides videosalvestusi peidikusse teadete jätmisest. 2010. aastal meelitati Mihhailov USA-st Moskvasse ning arreteeriti seal. Vahi all olles tunnistas Mihhailov teo üles.

Kommersandi küsitletud eksperdid avaldasid arvamust, et Mihhailov võidakse välja vahetada USA-s relvakaubanduse eest süüdi mõistetud Venemaa kodaniku Viktor Buti vastu. Vene eriteenistuste kõrgetasemeline allikas lükkas aga selle ümber. Ta ütles RIA Novostile, et selline vahetuse võimalus on välistatud, sest Mihhailovi poolt Venemaale tekitatud kahju on väga suur. Samas ei välistanud allikas, et kui Buti väljavahetamine toimub, võidakse sellesse kaasata teisi isikuid.