Lembit Kaljuvee nimelt küsis rahandusministrilt, et kuivõrd Euroopa finantsseis on jätkuvalt kriitiline ja keeruline, siis kas Ligi prognoosib riigikogu kodu- ja töökorda arvestades, et ka sel suvel toimub riigikogus seoses ESM-i või sarnaste otsustega erakorralisi istungeid.

Jürgen Ligi vastas, et erakorralisteks istungiteks võib tõesti vajadus olla. "Kui nüüd juhataja lubab ja ei sekku kodukorra paragrahvide järgi, siis ma ütleks küll vana parlamendihundina, et jah, parlament peaks seekord suvel olema väga valmis erakorralisteks istungiteks, aga see on eelkõige riigikohtu otsustada."

Ligi täpsustas, et arutada ei oleks vaja ainult ESM-i üle, vaid tema hinnangul on väga oluline ja vastutustunde küsimus ka fiskaalleping ja Euroopa Liidu asutamisleping. Nende üle tuleks arutada, et mitte jääda sabas lohiseja rolli.

"Sest kui me ESM-iga anname signaali, et me oleme nõus olnud abi vastu võtma, aga põhiseadus ei luba meil ise panustada, siis vähemalt millegagi võiks seda leevendada, et me ei oleks viimased teiste põhiseaduse seisukohalt ohutumate koostöödokumentidega," rääkis Ligi.