Ametiühingud nõustusid 4,07-protsendise palgatõusuga, mida on veidi vähem kui 4,1-protsendine palgatõus, millega nõustus nädalavahetusel suur osa riigitöötajatest, teatab Views and News from Norway.

Oslo ametnikud ja linna töötajaid esindavad ametiühingud peavad läbirääkimisi eraldi, kuid linna rahaasjade eest vastutav Kristin Vinje ütles Norra rahvusringhäälingule NRK, et kella 6-ks kolmapäeva hommikul olid ka nemad kokkuleppele jõudnud.

Loodeti, et prügivedu alustatakse uuesti võimalikult kiiresti, kuid aega võib võtta prügikäitlustehaste taaskäivitamine, mis stregi ajal seisati.

Ametiühinguid kritiseeriti streigi jätkamise eest, kui oli vähe võimalusi, et neile rohkem järeleandmisi tehakse. Streik häiris ka tõsiselt avalike teenuste osutamist, näiteks jäid suletuks koolid ja lasteaiad. Üha rohkem „süütuid kolmandaid osapooli“ kannatas ning streik muutus lihtsalt ametiühingutepoolseks viha väljavalamiseks.

Riigitöötajate streik pole siiski läbi. Tööd ei tee riiklikud meteoroloogid, tuhanded politseinikud, haiglaõed, füsioterapeudid, teadlased ja isegi kirikuõpetajad.

Turvatöötajate streik hoopis laieneb kolmapäeval, tekitades lennujaamade kontrollpunktidesse pikki järjekordi. Ametiühing tõi töölt ära veel 450 inimest. Kõige hullemini häiris see Oslo Gardemoeni lennujaama tööd. Viis lennujaama – Alta, Kristiansund, Sandnessjøen, Førde ja Leknes plaaniti sulgeda.

Turvatöötajate streik hakkas probleeme tekitama ka kaubanduskeskustes, pankades ja Oslo keskraudteejaamas.