Kanada võimud valmistavad ette dokumente Magnotta väljaandmistaotluse esitamiseks. Magnotta on teadetekohaselt öelnud, et ei kavatse enese Kanadale väljaandmist kohtus vaidlustada, teatab BBC News.

Magnottat kahtlustatakse 33-aastase Hiina tudengi Jun Lini tapmises Montréalis ning tema küljest lõigatud kehaosade saatmises postiga Kanada poliitilistele parteidele.

Teisipäeval avati politsei teatel Vancouveri False Creeki põhikoolis pakk, mis sisaldas tõenäoliselt inimese kätt. Teine pakk, milles oli ilmselt inimese jalg, leiti sama linna St. George'i poistekoolis.

Politsei teatel pole mingit märki selle kohta, et pakid oleksid olnud suunatud kummagi kooli õpilase või töötaja vastu.

Jun Lini üks käsi ja jalg saadeti eelmisel nädalal Kanada parteidele. Teine käsi ja jalg ning pea on seni leidmata.

Magnotta arreteeriti Berliini Neuköllni linnaosa internetikohvikus, kus ta luges väidetavalt internetist artikleid enda kohta. Kohviku töötaja Kadir Anlayisli tundis ta ära, sest oli just lugenud ajalehest artiklit, mille juures oli Magnotta pilt. Anlayisli jooksis välja ja viipas kohale möödunud politseibussi.

Saksa politsei teatel Magnotta vastupanu ei osutanud. Kui ta sattus silmitsi seitsme politseinikuga, üritas ta alguses valenimesid öelda, kuid andis lõpuks alla ja ütles: „Saite mu kätte.“

Kahtlusalune töötas biseksuaalse pornonäitleja ja modellina.

Lin õppis Montréali Concordia ülikoolis inseneri- ja arvutiteadust.