"Just alles vaidlesime siin riigikogus, et kui vabatahtlik see omal soovil töölt lahkumine ikkagi on. Ja tööteaduste „doktoreid“ oli alates riigikogu liikmetest kuni peaministrini välja. Nende jutu järgi oli midagi veelgi vabatahtlikumat kui töölt omal soovil lahkumine raske ette kujutada," kirjutas Nestor.

Aga tegelik elu toimub tema sõnul kaasuse Pere pagarid näitel. Hetkel on selge, et ettevõte, kus nad töötasid, läheb haamri alla. Sama äri ajaks edasi teine ettevõte, kes on valmis tööle võtma neid, kes vanast omal soovil lahkuvad. Seejuures kõiki haamri alla mineva äri töötajaid ei vajata.

Niisiis on Pere pagarid valikute ees:

  • ei lahku töölt omal soovil, säilib õigus koondamishüvitisele ja ka töötuskindlustushüvitisele, võib aga ilma jääda uuest töökohast; 
  • lahkud töölt omal soovil ja võid saada alustavas ettevõttes oma töökoha tagasi, aga võid ka sellest tööst ilma jääda ning siis oled ilma nii koondamishüvitisest kui ta töötuskindlustusest. 

"Karm valik igal juhul ja mõiste „vabatahtlikus“ on seejuures ülbuse tipp nende inimeste suhtes," märkis Nestor.

"Tööteaduste „doktorid“ võiksid nüüd konkreetse kaasuse näol oma õpetussõnu edasi arendada. Huvitav, mis neil öelda on?" küsis Nestor retoriliselt.