Kirienko rääkis rahvusvahelisel tuumafoorumil "Atomexpo 2012" peetud avakõnes, et Venemaa jaoks on eriti oluline tuumaenergeetika arendamise usaldusväärsus ja turvalisus. "Eriti nüüd, kui aasta on möödunud traagilistest sündmustest Fukushima`s, mille põhjuseks oli unikaalselt võimas maavärin ja tsunami," ütles Kirienko.

Kirienko rõhutas eriti usalduse tõusu Venemaa tehnoloogia vastu ning tõi näitena välja koostöö uue tuumajaama ehitamisest Nigeeriasse. "Jaam valmib teatavasti üsna pikka aega ning uusi projekte hakatakse ilmselt esitlema alles 60-80 aasta pärast. Seega nõuab see strateegilist pikaajalist partnerlust," ütles Kirienko.

"Atomexpo 2012" foorumi põhieesmärk on ametlikult rahvusvaheline koostöö ning tuumaenergia kasutamises rahumeelsete kokkulepete sõlmimine. Samuti on ürituse raames Vene Föderatsioon planeerinud aga ka näiteks tuumaalaste koostöölepete sõlmimise Bangladeshi ja Nigeeriaga ning koostöömemorandumi Mongoolia tuumaagentuuriga.

Venemaal toimuva aatomiteemalise foorumiga on seotud rohkem kui 1300 delegaati 53 riigist üle maailma. See on neljas selline foorum, kus üks keskseid sündmusi on maailma tuumatööstus. Külastajate arv foorumil ületab eeldatavasti 4000 inimese piiri.