"Kulutulena üle Eesti liikuv kiri on meie asutusega kooskõlastamata ega sisalda telefoninumbreid või kodulehti, mis võimaldaksid potentsiaalsetel toetajatel saada lisainformatsiooni ja kindlustunnet, et raha lubatud eesmärki täidab," ütles Räisa.

Räisa selgitas pressile saadetud kirjas, et Elva väikelastekodul on nimetatud MTÜ-ga olnud kokkulepe, et nad müüvad Lõunakeskuses märke ja pastakaid ja korraldavad sealsamas heategevusliku loterii, mille tulud annetatakse lastekodule.

"Käesolevast rahakogumiskampaaniast meili ja posti teel ei tea lastekodu midagi ja kuulis sellest alles murelike kirjasaajate käest, kes soovisid täpsustada, kas, millal ja kuidas raha lastekoduni jõuab," ütles Räisa.

Ta meenutas, et eelmisel aastal käisid lapsed tõepoolest sama toetaja poolt märkide müügist saadud tulu eest loomaaias ja see sisendas usaldust ka sel aastal koostööd jätkata.

Raha on vaja, kuid see tuleb kanda rahandusministeeriumi arvele

Laste suvelaagrite jaoks on toetus tõepoolest vajalik ja oluline, kuid kindlaim viis rahalise annetuse tegemiseks on siiski rahandusministeeriumi konto, mille number koos vajaliku viitenumbri ja selgitusega on ära toodud Elva väikelastekodu kodulehel www.elvalastekodu.ee.

"Kui seal on õige viitenumber ka selgitus, jõuab raha garanteeritult õigesse kohta," kinnitas Räisa.

Räisa selgitas Delfile, et kuna lastekodu on riigiasutus, siis neil pole oma pangakontotki. Antud juhul palus MTÜ kanda annetused oma kontole. "See tegevus on meiega kooskõlastamata," ütles Räisa. "Võib-olla nad tahavad head, aga nad ei ole meiega seda kooskõlastanud."

Räisa pidas võimalikuks, et tegemist on kommunikatsioonihäirega, sest MTÜ Headus ja Valgus ei ole vastaunud lastekodu ega ka võimalike annetajate kirjadele ja pöördumistele. "Loodan, et ka MTÜ esindajad võtavad meiega uuesti kontakti, et see asi saaks selgeks," lisas ta.

Hoiatus on üleval ka Elva väikelastekodu Facebooki lehel, kus teema kohta operatiivset infot antakse.

Väikelastekodu vabandab omalt poolt kõigi kirja saanud inimeste ees ja avaldab lootust, et need, kes on toetusesumma teele pannud, ei pea pettuma ja raha tõepoolest Elva lasteni jõuab.