„Võin nõu anda alati ja ükskõik kellele, aga sellesse kogusse ei saa ma paraku kuuluda. Olen viimased kaheksa aastat teinud raadiosaadet „Räägivad“, olnud sõltumatu ja mitte ühegi kandi pealt seotud erakonnaga, veel enam selle igapäevaküsimustega. Kusjuures ma olen nautinud seda sõltumatust,“ rääkis Fjuk Delfile.

Fjuki sõnul, nii palju kui ta sellest aru saab, luuakse Tarkade Kogu selleks, et nii praegust kui ka tulevasi kriise lahendada ja ennetada.
Tuletada erakonna juhtidele meelde, kuidas avalikkusega suhelda. Ehk käitumist õpetada. See tähendab paratamatult sekkumist ühe erakonna küsimustesse.

„Sellega ma kaotaksin vähemalt väliselt vajaliku sõltumatuse, mis ei ole mulle vastuvõetav,“ ütles Fjuk. „Mulle ettepaneku tegemine on üks asi. Aga seda kutset ma vastu võtta ei saa.“

Fjuk lisas, et kavandatav Tarkade Kogu ei ole tõekomisjon. "See oleks, nagu võrrelda Nõukogude liitu ja Euroopa Liitu," ütles Fjuk. "Tõekomisjoni eesmärgiks oli moonutada tõde, selle kogu eesmärk on õpetada Reformierakonna juhtidele, kuidas käituda."

Reformierakonna peasekretär Martin Kuke sõnul peaksid erakonna juurde moodustatava Tarkade Kogu liikmed olema valitud erakonnaliikmete endi poolt. Tema isiklikul hinnangul võiksid headeks kandidaatideks Tarkade Kogusse olla näiteks Meelis Atonen, Valve Kirsipuu, Hannes Astok ja Ignar Fjuk.