Uut Demokraatiat toetab 24,5 ja SYRIZA-t 22,1 protsenti vastanuist. Uuring viidi läbi 28.- 30. maini, vahendab BNS.

Kui kõrvale jätta valijad, kes ei ole veel otsustanud ja need, kes hääletada ei kavatse, peaks Uus Demokraatia saama DATA RC gallupi põhjal valimistel 28,4 ja SYRIZA 25,6 protsendi häältest. Parlamenti pääseb küsitlustulemuste põhjal seitse erakonda.

Bloomberg News hoiatas varem päeval, et kuigi Kreeka sisemajanduse koguprodukt (SKP) moodustab maailmamajandusest ainult 0,4 protsenti, ei jätaks Kreeka rahaliidust pudenemine mõjutamata ka Hiina, Venemaa ja USA majandust. USA panga JP Morgan arvestuse kohaselt kahandaks Kreeka lahkumine rahaliidust eurotsooni SKP-d ühe protsendi. See omakorda kahandaks ülejäänud maailma SKP-d 0,7 protsenti, kuna eurotsoon on maailmale väga suur kaubanduspartner.

Financial Times kirjutas neljapäeval, et kaks maailma suurimat krediidikindlustusfirmat Eulera Hermes ja Coface lõpetasid Kreekasse mineva ekspordi krediidikindlustuse, kuna on karta Kreeka lahkumist rahaliidust. See on üldse esimene kord, kui krediidikindlustusfirma on lõpetanud Euroopa riigi kindlustamise, kinnitas üks kindlustusmaakler.