Tallinna muinsuskaitsjate juht Boris Dubovik saatis aga juba eelmisel aastal Põhja-Eesti Regionaalhaigla koosseisu kuuluvale psühhiaatriahaiglale kirja, milles kaebas mitme laguneva muinsuskaitsealuse hoone üle ja nõudis vähemalt akende kinnilöömist, et kodutud sisse ei pääseks.

"Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakond mõistab haigla rasket majanduslikku olukorda, kuid akende kinnilöömine kõrvaliste isikute sissepääsu tõkestamiseks ning niiskuskahjustuste tõkestamine ei vaja suuremat investeeringut, kuid tagab hoone tulevase odavama restaureerimise ning arhitektuurimälestiste säilimise," kirjutas Dubovik.

PERHi kommunikatsioonijuht Inga Lill vastas täna, et Paldiski maantee kinnistul ei ole kõik hooned ravitegevuseks kasutuses, vaid osa on tühjad.

Kõik tühjad majad on tema kinnitusel sulgetud. "Hoone, kus eile tulekahju puhkes, ei ole kasutuses ning see oli samuti suletud - uksed varustatud topelt lukkudega, keldriaknad kinni müüritud, esimese korruse aknad plaatidega kinni pandud. Lisaks kontrollivad pidevalt territooriumi haigla sisevalvetöötajad," selgitas Lill.

Seoses Seewaldi kinnistul olevate hoonete ajaloolise väärtusega nõuab hoonete renoveerimine eritingimusi ja suuri investeeringuid, milleks haiglal käeoleval hetkel Lille sõnul vahendid puuduvad. "Seewaldi kompleksis jätkab haigla tavapärast ravitegevust," lisas Lill.