Kadriorus presidendi kantseleis toimunud pidulikul vastuvõtul teenetemärki üle andes ütles president Ilves, et Baruto on saavutanud palju mitte ainult spordis, vaid olnud ka Eesti saadik Jaapanis.

Sama kinnitas ka Jaapani suursaadik Eestis, kelle sõnul teavad ja tunnevad Barutot, Eestit ja väikest Rakvere linna paljud jaapanlased. Suursaadik õnnitles Barutot nii teenetemärgi kui sportlike saavutuste puhul ning tänas teda selle eest, mida sumomaadleja on teinud Jaapani mulluse maavärina- ja tsunamiohvrite abistamiseks.


Teenetemärki vastu võttes kutsus Baruto president Ilvest Jaapanisse vaatama oma silmaga sumoturniiri. President Ilves lisas omalt poolt, et ta tuleks meeleldi Kaido Höövelsonile külla tema kodutallu Eestis.

President kinkis Kaido Höövelsonile oma raamatu, mida pikkadel lennureisidel lugeda. Sumomaadleja emale kinkis president hiljutise sünnipäeva puhul lilled ja Evelin Ilvese kokaraamatu.

Sumamaadleja veedab Eestis lühikese puhkuse kodutalus töötades, kohtudes sõprade ja tuttavatega, kuulates linnulaulu ja nautides Eesti toitu. Juba juulis algab tal uus turniir ja seetõttu ei saa ta jääda Eestisse isegi jaanipäevaks.