Sukeldujate sõnul tõestavad mitmed faktid, et tegemist on just Resande Maniga. Laev läks põhja 1660. aasta talvetormis teel Poola. Laeva lastiks olid raha, kuld ja kalliskivid, millega Rootsi kavatses meelitada Poola liitu Venemaa vastu, vahendab YLE Uutiset.

Laevaga koos hukkus 38 inimest, kuid ellu jäi 26, kelle jutustuste järgi vrakk kohe pärast õnnetust leiti. Tuukrikella abil toodi suurem osa 22 suurtükist ja ilmselt ka osa aaretest pinnale. Sukeldujate sõnul on vrakis vähemalt neli suurtükki.

Tolleaegsete dokumentide olemasolust ja pingsatest otsingutest hoolimata ei ole vrakki hiljem enam leitud. Sukelduja Michael Ågren on siiski veendunud, et nüüd on otsijatel lõpuks õnne olnud, sest leitud vrakk on just Resande Mani suurune ehk 25 meetrit pikk ja seitse meetrit lai. Ei teata ka, et selles piirkonnas oleks uppunud muid sõjalaevu, põhjendas Ågren intervjuus Svenska Dagbladetile.

Rootsi raadio intervjueeritud sukelduja Leif Einarsson lisas, et muidu puutumatu vraki küljest on puudu grootmast, nagu see dokumentide järgi olema peabki.

Merepõhjas on laevavraki ümber muuhulgas pudeleid, keraamilisi nõusid ja riigitaalreid. Sukeldujad loodavad, et saavad peagi loa esemete pinnaletoomiseks. Samuti tahavad nad võtta vrakist puiduproovi, mille järgi saaks määrata selle ehitusaja.