Starmani juhatuse liikme Indrek Ildi sõnul teeb koalitsioon vabalevi kanalite taasedastamiskohustusele lisaks tasu maksmise kohustust seades erakanalitele järjekordse kingituse, teatas Starman.

“Meenutan, et Kanal 2 ja TV3 vabastati ringhäälinguloa litsentsimaksust, raadiosagedused kui riiklik piiratud ressurss anti neile ilma konkursita ning tänu digipöördele kadus neil kohustus Levirale analooglevi eest maksta,” rääkis Ild.

“Nüüd tahetakse seadusega tagada kommertstelejaamadele suuremad tulud. Arusaamatu on, et selle kingituse peavad kinni maksma samuti eraõiguslikud teenusepakkujad ning nende kliendid. Urmas Oru viidatud soov saada edastustasu umbes 50 senti kuus tundub esmapilgul väike summa, aga kui arvestada seda, et pakume internetiklientidele 16 digitaalsest telekanalist koosnevad paketti 0 euro eest kuus ning 40 kanalist koosnevat paketti 4 euro eest kuus, ei tundugi see enam nii olematu kulu.”

Starmani juhatuse liikme hinnangul võib kavandatav elektroonilise side seaduse muutmiseelnõu sisuliselt kehtestada telerimaksu. “Kaabel–tv operaatorite kliendid peavad hakkama kinni maksma kodumaiste vabalevi kanalite viimise digilevi 75 000 vaatajani,” tõi ta näite. “Suurem vaatajate arv tagab aga kommertskanalitele viimase piirini täismüüdud reklaamiminutid ning kõrgemad reklaamihinnad.”

Starman on juhtiv koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja, kelle teenused jõuavad rohkem kui 560 000 koduni kõikjal üle Eesti. Ettevõte pakub televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. 1992. aastal tegevust alustanud Starman on kasvanud Eesti suurimaks vabaturu tingimustes tekkinud telekommunikatsiooniettevõtteks, mis annab tööd rohkem kui 200-le inimesele.