Korrakaitsjatele vihje andnud naaber Sead Makalić ütles AFP-le, et nägi pealt, kuidas paar kohtles tütarlast nagu looma, sundides teda seasööta sööma ning vedama hobuvankrit, mille peal nad ise istusid.

Milenko (52) ja Slavojka (45) Marinković võeti kinni nende kodukülas riigi loodeosas Tuzla piirkonnas.

"Nad hoidsid teda luku taga, ei lubanud tal teiste inimestega kontakti astuda, ega koolis käia," ütles politsei pressiesindaja Admir Arnautović riigitelevisioonile. "Nad kohtlesid teda ebainimlikult ja piinasid."

Paar peeti kinni 17. mail, kuid politsei ütles pühapäeval, et nad ei saanud avaldada juhtumi üksikasju. Prokurörid ei olnud juhtumi kommenteerimiseks saadaval, märkis AFP.

Nimetamata tüdruk on viidud turvalisse kohta ja saab ravi, vahendas kanal uurijaid.

Makalić ütles, et mäletas saksa tüdruku tulekut Karavlasi külla, kuid ei pannud seda liigselt tähele.

"Sel ajal ma aitasin neid (paari) majaehituse juures ja ei pööranud tähelepanu," ütles Makalić.

Aastaid hiljem nägi ta tüdrukut söömas kõrvitsat ja maisi, mida abielupaar sigade ette laotas.

Ühel päeval märkas ta enda sõnul tüdrukut hobuvankrit vedamas, vankril istunud abielupaar oli naernud.

Makalići sõnul olid Marinkovićid romide perekonnast, milles mitu venda elasid koos, kes sageli käisid reisil ka Saksamaal ja Austrias.

Makalić märkis, et püüdis politseid ka varem hoiatada, ent kui korravalvurid tulid peitis abielupaar tüdruku "väga hästi ära".

Siis ei näinud ta tüdrukut umbes aasta, paar väitis, et neiu on Saksamaale naasnud.

"Kui ma nägin teda uuesti 15. mail, võtsin tast oma mobiiltelefoniga pildi ja läksin politseid hoiatama," ütles Makalić.

Kohaliku meedia kohaselt oli tüdruk saabunud Bosniasse Saksamaalt kaheksa aastat tagasi koos emaga, kelle nimena märgiti Kristina. Tema abiellus Milenko Markovićiga, et viimane saaks elamisluba taotleda Saksamaal.

Lapse ema elas Karavlasis ja Saksamaal vahedega mitu aastat ja oli meedia kohaselt kinnipidamiste ajal ka külas, märkis meedia.

Kohalikud ajalehed kirjutasid ka väidetavast seksuaalsest väärkohtlemisest, viidates naabritele, kes olid kuulnud tüdrukut karjumas ja nutmas.