Kulude kokkuhoidu näeb Kiir väiksemate gümnaasiumide põhikooliks muutmisel siis, kui ühes omavalitsustes on mitu gümnaasiumi. "Iisaku vallal ei ole puht majanduslikult võttes vahet, kas hoiame oma gümnaasiumi või veame õpilasi kuhugi mujale. Kohamaksu peame ikkagi oma valla laste pealt maksma, aga seda siis juba teise valla või linna kassasse," ütles Kiir.

"Kui muudatused ükskord riigi poolt tulevad, siis nad tulevad. Aga kuni meil on võimalus gümnaasiumiosa pidada, seni me seda ka teeme", rääkis Kiir, kelle sõnul on kool arutanud ka paarikümne kilomeetri kaugusel asuva Avinurme gümnaasimiga ühise gümnaasiumiosa loomist, kuid kohalikud sellest väga huvitatud ei ole.

"Ega sellistes väikestes gümnaasiumites kvaliteetset õpet tagada muidugi kerge ei ole. Kui ikka õppesuunas on kolm last, siis tekitab see kahtlemata küsitavusi," möönis Kiir.

Lastevanemate ja omavalitsuse arvamus ei tohiks vallavanema sõnul olla koolide liitmisel või kinnipanekul määrav. "Kõige tähtsam on see, mida lapsed ise arvavad," leiab Kiir.