Uueks Lvivi lektoriks valiti järgmisest õppeaastast filoloog ja lavastaja Tiit Palu. Hariduse on Tiit Palu omandanud Tartu ülikoolis eesti filoloogia alal, magistrikraadi lavakunsti erialal muusika- ja teatriakadeemias, kus ta jätkab ka doktoriõpinguid. Tiit Palu kavatseb kasutada eesti keele ja kultuuri õppe ligitõmbavaks ja huvitavaks muutmiseks ka teatri võimaluste rakendamist.

Ukraina vanima, Lvivi Ivan Franko nimelise riikliku ülikooli juures alustati eesti keele õpetamist valikainena aastal 2009.

Järgmisest õppeaastast asub Pariisis tööle Viivian Jõemets, kes on INALCO-s eesti keelt juba ka varem õpetanud, teatas haridus- ja teadusministeerium BNS-ile. Jõemets on hariduse omandanud Tallinna pedagoogikaülikoolis ja Université Paris-Sorbonne'is, kaitsnud doktorikraadi kultuuriteoorias ja prantsuse keeles Sorbonne'i ülikoolis ning pälvinud Marie Curie stipendiumi järeldoktorantuuriks. Oma ametiaja jooksul soovib Jõemets lisaks eesti keele õpetamisele tutvustada eesti kultuuri erinevaid avaldumisvorme ning osaleda aktiivselt instituudi teadustöös.

Eesti keele õpetamise ajalugu Pariisis INALCO-s ulatub juba aastasse 1935. Eesti keelt ja kultuuri on võimalik õppida erialana nii bakalaureuse- kui magistritasemel.

Göttingeni ülikooli lektoriks sai Päivi Remme, kelle varasemad välisõppe kogemused pärinevad Ukrainast Krimmist Aleksandrovka keskkoolist ning Rootsist Norrtälje koolist. Päivi Remme on omandanud magistrikraadi kirjaliku tõlke alal Tartu ülikoolis. Remme peab oma töös oluliseks süstemaatilist ja meeldivat õpet, samuti nii Göttingeni tudengite kui elanike kaasamist Eestit ja eesti kultuuri tutvustavatele üritustele.

Göttingenis on eesti keelt õpetatud alates 2003. aastast.

Lektori tööperiood ühe ülikooli juures on kuni viis aastat. Lektoritöö eeldab lisaks keele õpetamisele ka eesti kultuuri tutvustavate loengute pidamist ja ürituste korraldamist.

Eesti keele ja kultuuri akadeemilise välisõppe programmi aastateks 2011-2017 raames töötab välisriikide kõrgkoolides kümme Eestist lähetatud lektorit: eesti keelt saab õppida veel Riias, Vilniuses, Varssavis, Peterburis, Brnos, Glasgows ja Pekingis. Kokku õpetatakse eesti keelt enam kui 30 maailma ülikoolis.

Eesti keele ja kultuuri akadeemilise välisõppe programmi täitja on Eesti Instituut ning rahastaja haridus- ja teadusministeerium.