Eile hommikul kell pool kümme nähti põtra Lasnamäel Katleri tänaval. Loom leidis rahulikuma paiga Iru metsas. Kella viie ajal õhtul teatati kolmest Õismäel ja Stroomi rannas ringi liikuvast põdrast. Üks loomadest sai Paldiski maanteel üle aia hüpates vigasta ja suri. Viimane teade nähtud põdrast tuli Pirita linnaosast, kus 20 minutit pärast keskööd nähti üht looma liikumas Pirita tee ja Kose tee ristmiku läheduses, teatas Põhja päästekeskus.

Tallinnas saavad loomad nii Kakumäe kui ka Pirita poolt mööda rohealasid suhteliselt varjatult liikuda. Seepärast pole ka üllatus, et peaaegu iga aasta varasuvel saab häirekeskus teateid kas Stroomi rannas, Pelgulinnas, Pirital või ka Lasnamäe veerul liikuvatest noortest põtradest.

Autoga liikudes vähendage põtra nähes sõidukiirust, sest ootamatult teed ületada kavatsev loom võib liikluses tekitada paraja segaduse. Samuti ei saa unustada, et põder on suur ja tugev loom, kes võib inimest tõsiselt vigastada. Lastele maksab meelde tuletada, et põtra vaadatakse kaugelt, mitte ei minda teda silitama.

Õhtupoolikul linna sattunud loomadel on mõistlik lasta leida ööseks vaikne pelgupaik ning võimaldada neil varastel hommikutundidel rahulikult lahkuda.