Daily Telegraph küsis Ive'i käest, milliste Apple'i disainide järgi teda kõige paremini mäletama jäädakse.

„See on tõesti raske küsimus. Palju tundub taanduvat faktile, et see millel kallal me praegu töötame, tundub kõige tähtsam ja parem töö, mida me oleme teinud, ja seega on parim see, mille kallal me praegu töötame, millest ma loomulikult ei saa teile rääkida,“ vastas Ive.

Intervjueerija küsis Ive'ilt, kas ta ütleks ka Suurbritannia kuningannale, et ei saa kommenteerida, kui kuninganna küsiks järgmise iPhone'i disaini kohta. „See oleks lõbus,“ kostis Ive küsimusele vastamata.

Ive alustas tööd Apple'is 1992. aastal ja sai ettevõtte juhtivaks disaineriks 1997. aastal. Koostöö Apple'i kaasasutaja Steve Jobsiga muutus nii tihedaks, et Jobs nimetas teda oma elulooraamatus vaimseks partneriks. Jobs ütles, et tegi ettevõtte selliseks, et anda Ive'ile nii palju võimu, et keegi teine ei saaks talle öelda, mida ta tegema peab.

Eelmise aasta detsembris tunnustas Suurbritannia Ive'i teenete eest disaini ja ettevõtluse alal Briti impeeriumi rüütli tiitliga.

Isegi pärast 20 aastat Californias elamist, seostab Ive oma disainiesteetikat endiselt Suurbritannia silmapaistva traditsiooniga. Ta nimetab ennast britiliku disainihariduse tooteks. Tema esimeseks eeskujuks oli hõbesepast isa.

Ive'i sõnul on tema meetod keskendumine lihtsusele. „Me püüame arendada tooteid, mis tunduvad kuidagi vältimatud. Mis jätavad sinusse tunde, et see on ainus võimalik mõistlik lahendus,“ ütles Ive. „Meie tooted on tööriistad ja me ei taha, et disain ette jääks. Me tahame lihtsust ja selgust, me püüame toodetes korda luua.“

Tooted, mille Ive ja tema meeskond turule toovad, on mõeldud rääkima teatud väärtustekogumist. Ive'i sõnul valdab neid töötades hoolimise tunne.

„Millele meie tooted ei vasta, on tähtajad, millele meie tooted ei vasta, on mõnedele äri- ja konkurentsiteemadele kohandumine. Me disainime lihtsalt inimeste jaoks parimaid tooteid, mida suudame.“

Ive'i sõnul jälgib ta väga hoolikalt, milliseid tooteid stuudiost välja ja masstoodangusse laseb. Ta märkis, et loobumine tööst mõne projekti kallal on tähtis osa tema ametist.

Ive'i sõnul veedab tema meeskond märkimisväärse protsendi ajast firma lipulaevadeks olevate toodete, iPodi, iPhone'i ja iPadi kallal töötades, teadmata, kas on võimalik lahendada probleeme, millega nad tegelema hakkasid. Teisest küljest on teistel projektidel paistnud olevat lahendused olemas ning need on jõudnud väga küpsesse staadiumi, enne kui Ive on mõistnud, et need ei hakka tööle.

„Mitmetel puhkudel oleme tegelikult enda vastu ausad olnud ja öelnud: „Tead, see pole piisavalt hea, me peame lõpetama.“ Ja see on väga raske,“ ütles Ive.

Ive tunnustas oma meeskonda suurema osa eest tema edus disainerina, märkides, et töötamine Apple'i disainimeeskonnas on eriti väärtuslik, sest paljud meeskonna liikmed on töötanud koos üle 15 aasta.

Ive'i sõnul on meeskond muutunud inimgrupina õppimisest sõltuvaks ning üritab lahendada väga keerulisi probleeme.

„Me saame sellest tohutu rahulduse. Eriti siis, kui sa istud lennukis ja selgub, et enamik inimesi kasutab midagi, mille üle sa oled kollektiivselt pead vaevanud. See on suurepärane tasu,“ ütles Ive.

Ive lükkas tagasi väite, et Apple'it ootab ilma Jobsita ees allakäik. Ta kinnitas, et suur grupp Apple'i töötajaid arendab tooteid samal viisil, nagu nad tegid kaks aastat tagasi, viis aastat tagasi, kümme aastat tagasi.