Ojasalu ütles BNS-ile, et on Silver Meikari arvamuslugu Postimehes põgusalt lugenud ja selle põhjal arvas ta, et kindlasti tuleb see teema ERJK-i järgmisel koosolekul ka arutlusele.

„Ilmselt peab Reformierakonnale tegema järelepärimise, et saada ülevaade, kas selline praktika on erakonnas laialdaselt levinud,“ sõnas ta.

Ojasalu sõnul on Meikari väidetu järgi põhimõtteliselt tegemist anonüümse annetusega. „Kõik annetused peavad olema selgelt nimelised ja kui inimene annab edasi kellelegi teisele kuuluvat raha, siis sisuliselt on tegemist anonüümse annetusega,“ selgitas ta. „Tegelik rahaandja ja ilmselt ka isik, kes erakonnaga suhtleb annetuse teel ja ütleb, et tahab võib-olla üht või teist soodsat lähenemist enda suhtes saada, jääbki anonüümseks.“

Ojasalu tunnistas, et ERJK-il ei ole võimalik sisuliselt kontrollida sellist raha liikumist, kus keegi annab kellelegi rahapaki ja palub selle enda eest erakonnale annetada.

„Eraisikutel pole kohustust mingit kassaorderit vormistada kui raha vastu võtavad. Seda oleks raske kontrollida ka siis, kui komisjonil oleks mingi tõsine kontrolli- või menetlusõigus,“ tõdes Ojasalu. „Kuna aga seda meil niikuinii ei ole, siis saame ainult teha järelepärimisi ja esitada küsimusi, ning selle põhjalt koostada analüüse ning kokkuvõtteid, mille põhjal siis saavad edasi tegutseda teised asutused, millel on menetlusõigus.“