Tokyos sadas päikesevarjutuse alates kerget vihma, kuid pilved hajusid, kui see oma haripunkti jõudis, pakkudes vaatlejatele ideaalilähedasi tingimusi, vahendab BBC News.

Varjutust jälgiti koolides ja parkides, lõbusõidulaevadel ja eralennukitel. Sama toimus ka Hiinas ja Taiwanil.

Jaapani elektroonikafirma Panasonic saatis ekspeditsiooni Fuji mäe tippu, et kasutada varjutuse filmimiseks päikeseenergial töötavat aparatuuri.

„Meie eesmärk on näidata maailma kõige ilusamat rõngakujulist päikesevarjutust Jaapani kõrgeima mäe otsast,“ teatas Panasonic.

Hongkongi vaatlejad ei olnud nii õnnelikud. Sajad inimesed olid kogunenud Kowlooni veepiirile, kuhu kosmosemuuseum oli üles seadnud päikesefiltritega teleskoobid, kuid tihedad pilved ei lasknud varjutust vaadelda.

USA-s jälgiti varjutust Nevada osariigis Renos, Californias Oaklandis ja mujal. Paljud olid sõitnud Petroglyphi rahvusmonumendi juurde New Mexico osariigis Albuquerques, mida peeti üheks paremaks vaatluskohaks.

Päikesevarjutus oli vaadeldav 240-300 kilomeetrit laial joonel. Osalist varjutust võis aga jälgida suures osas Ida-Aasiast ja Põhja-Ameerikast.