Meeleavaldus kulges algselt küllaltki rahulikult, uudisteagentuuri AP andmetel puhkes siiski korraks kähmlus politsei ja musta riietatud protestijate rühma vahel, kuid olukord lahenes kiiresti. Pühapäevane protestimarss jäi ka oodatust palju väiksemaks, mille põhjuseks peetakse piirkonda tabanud kuumalainet ja mitmeid teisi linnas samal ajal korraldatud meeleavaldusi, vahendab BNS.

Hiljem teatas uudisteagentuur Reuters, et leidis aset ka tõsisem vastasseis protestijate ja korrakaitsjate vahel, mille käigus sai 12 inimest viga, kui politsei oli sunnitud käiku laskma kumminuiad. Vahistati umbes 60 meeleavaldajat.

Suuremat tähelepanu pälvisid umbes 50 sõjaveterani, kes viskasid oma teenistusmedalid tänavale väljendades nii oma vastuseisu Afganistani ja Iraagi sõdadele.

"Medal peaks väljendama tänu kangelaslikkuse eest, kuid ma ei tunne ennast kangelasena. Ma ei arva, et me väärime neid. Ma olin tunnistajaks tsiviilohvritele ja tsiviilisikute vahistamistele operatsiooni käigus, mida mina nimetan võõra riigi ebaseaduslikuks okupeerimiseks," tõdes 28-aastane Iraagi sõja veteran Zach La Porte.

Umbes 60 riigi esindajad kogunesid pühapäeval Chicagosse kahepäevasele alliansi tippkohtumisele, mille peamiseks arutusteemadeks kujunevad Afganistani tulevik ja muud julgeolekuküsimused. Kohtumisel osalejaid on toodud kaitsma tuhandeid julgeolekuteenistuste töötajaid. Tippkohtumise paik Michigani järve ääres on ümbritsetud kõrge taraga.

Chicago politsei vahistas päeval kaks meest, keda kahtlustatakse terrorirünnaku ettevalmistamises, varem esitati sama süüdistus veel kolmele mehele. Kahtlustatakse, et mehed kavatsesid rünnata peale NATO tippkohtumise ka president Barack Obama kohalikku kampaaniakontorit.