Maavärina kese asus Bolognast 35 kilomeetrit põhja pool Modena tasandikul ainult 10 kilomeetri sügavusel, teatas USA geoloogiateenistus (USGS). Varem teatati, et maavärina magnituud oli 6,3, vahendab BNS.

Oma kodudest Emilia-Romagna maakonnas evakueeriti umbes 3000 inimest, peamiselt Modena ja Ferrara ümbrusest.

USA geoloogiateenistus mõõtis maavärina võimsuseks kuus magnituudi ning selle kese asus Modena lähedal Po orus, vaid kümne kilomeetri sügavusel.

Maavärinale järgnesid hiljem mitmed järeltõuked, millest kaks olid magnituudiga 5,1.

Hukkunute seas oli 106-aastane naine, keda tabas voodile langenud katusetala. Veel neli inimest jäi varingu alla ja üks sai südamerabanduse.

Esialgsetel andmetel põhjustas maavärin tõsiseid purustusi nii elumajadele ja tööstsuhoonetele kui ka paljudele keskaegsetele ehitistele. Rängalt sai kannatada San Felice Sul Panaro linna sümboliks olev 14. sajandist pärit Estense kindlus.

Kokku varisesid laohooned, kus hoiti enam kui 250 miljoni euro väärtuses Parmesani ja Grana Padano juustu.

Itaalia uudisteagentuuri ANSA teatel hukkus kaks inimest Sant'Agostino di Ferrara linnas, kus varises kokku keraamikatehas. Hukkunud olid öövahetuses töötanud inimesed, kes jäid rusude alla. Peale nende sai surma üks inimene Ponte Rodoni do Bondeno linnas.

Päästetöötajad kontrollivad ka teisi teateid rusude alla jäänud inimestest.

Esialgsetel andmetel põhjustas maavärin tõsiseid purustusi nii maapiirkondade tööstushoonetes kui ka keskaegsetele ehitistele - kirikutele ja kellatornidele.

Mirandola katedraali katus vajus sisse, keskiaegne Estense kindlus Felice Sul Panaros sai tugevaid purustusi. Ka Modena ja Ferrara paljud vaatamisväärsused said kannatada.

Milano ümbruskonnas Lombardias värises maa mõni hetk varem, sealse tõuke tugevus oli 4,1 magnituudi.

Viimane võimas, 5,9-se magnituudiga maavärin tabas 2009. aastal Itaalia keskosas L'Aquila linna. Tookord sai surma ligi 300 inimest.

Tänavu jaanuaris raputas Itaalia põhjaosa maavärin magnituudiga 5,3. Maa-aluseid tõukeid oli tunda Genovas, Bolognas, Torinos ja Itaalia finantspealinnas Milanos.