Reformierakonna toetus eestlastest valijate seas on aprillis ja mais püsinud 33 protsendil, enne seda on toimunud langus möödunud aasta detsembri 38 protsendilt allapoole, vahendab BNS.

Suure tõusu eestlastest küsitletute seas on läbi teinud Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE). Eestlaste toetus neile on tõusnud viimased viis kuud. Kui jaanuaris oli toetus 23 protsenti, siis mais 32 protsenti. Aprillis toetas SDE-d eestlaste seas 30 protsenti küsitletuist.

Tõusnud on ka Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus eestlaste seas – seda aprilli 15 protsendilt maikuu 16 protsendile.

Keskerakonna toetus eestlaste seas langeb kolmandat kuud. Märtsis oli toetus 13 protsenti, aprillis 12 ja mais 11 protsenti.

Uuringu küsitlusperioodil 18. aprillist 16. maini küsitleti kokku 832 valimisealist kodanikku.

Erakondade toetusprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega "ei oska öelda" vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.