Kvellile mõisteti kokkuleppemenetluses karistuseks 3 aasta 4 kuu pikkune vangistus, millest ta peab reaalselt ära kandma 4 kuud.

Samas on Kvell aga seaduse silmis vahi all viibinud alates 1. veebruarist, seega peaks mees vabanema kas täna õhtul või lähipäevil, teatas harju maakohtu pressiesindaja Delfile.

Ülejäänud karistust kannab Kvell tingimisi 3-aastase katseajaga. Katseaeg hakkab kulgema tänasest ning karistusaega arvestatakse alates kinnipidamisest s.o 1. veebruarist 2012.

Kvell oli alates 2002. aastast tagaotsitav ning tabati selle aasta veebruaris.

Süüdistuse kohaselt omastas veel 2009. aastal Eesti tagaotsitavamate meeste nimekirja esikümnes figureerinud 43-aastane Kvell aastail 2000-2002 AS-i EnterNet Providers ja OÜ Däldehög Eesti juhatuse liikmena mõlemalt ligi 1,4 miljonit krooni, kokku 2,777 miljonit krooni ehk 177 000 eurot.

Kvell tunnistas hiljem, et mängis nimetatud raha kasiinos maha.

Süüdistuse andmeil võttis Kvell ettevõtetest raha välja peamiselt võltsitud arvete alusel ja sularahana pangakontodelt, samuti firma pangakaardiga isiklike kulutuste eest tasudes.

Kvelli tegevuse uurimiseks alustati kriminaalmenetlust ja talle kehtestati elukohast lahkumise keeld, kuid sellele vaatamata sõitis ta 2002. aasta juuli lõpus püsivalt välismaale ja asus uurimisest kõrvale hoidma.

Pärast Kvelli kinnipidamist 2002. aastal selgus, et riisumisega oli mees hakkama saanud ka oma eelmises töökohas. Aastatel 1998 kuni 2000 riisus ta fiktiivsete arvete alusel firmast AS WÜRTH üle miljoni krooni, kirjutas toona Eesti Ekspress. See kohtuasi lõpetati aga juba eelnevalt.

Käesoleva aasta alguses saatsid Ameerika Ühendriigid Kvelli immigratsioonireeglite rikkumise tõttu maalt välja ja Eesti politsei pidas ta 1. veebruaril riiki saabumisel kinni. Kohus võttis ta päev hiljem prokuröri taotlusel vahi alla.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai varem kriminaalkorras karistamata Kvell süüdistuse praegu kehtiva karistusseadustiku järgi suure ulatusega omastamises.