Toetus määrati Chicago ülikooli meditsiinikeskuse linnatervise initsiatiivile presidendi taskukohase ravi seaduse raames ning see ühendab patsiendid teenustega elektroonilise andmebaasi kaudu, teatab Fox News.

Initsiatiivi juhib Obama pikaajaline sõber ja golfipartner doktor Eric Whitaker ning meditsiinikeskus on tihedalt seotud Obama perekonnaga. Whitaker on Chicago ülikooli meditsiinikeskuse tegev asepresident ja abidekaan.

Meditsiinikeskuses on töötanud ka USA esileedi Michelle Obama. Ta alustas tööd ülikooli juures 1996. aastal ning sai seejärel meditsiinikeskuse asepresidendiks. Valge Maja nõunik Valerie Jarrett oli aga meditsiinikeskuse usalduskogu esinaine, enne kui Washingtoni tuli.

Haigla kaitses enese valimist föderaaltoetuse saajaks.

„Me täitsime kõik konkursi kriteeriumid,“ kinnitas Chicago ülikooli meditsiinikeskuse esindaja doktor Stacy Lindau kolmapäeval. „Meil oli väga innovatiivne idee... Me pakkusime lahendusi eriti kohalike vajaduste jaoks.“

Whitaker ja president kohtusid teadetekohaselt üliõpilastena Harvardi korvpalliplatsil. Nad on jäänud sõpradeks, käivad koos puhkust veetmas ja mängivad golfi.

Whitaker on alates 1999. aastast aidanud kaasa Obama poliitilistele kampaaniatele.