Simon Lundström, keda Rootsi meedia nimetab juhtivaks manga-asjatundjaks, mõisteti kahes alama astme kohtus süüdi, sest tema kõvaketastel oli 39 joonistust, mis kujutasid kogusid seksuaalsetes poosides, vahendab BNS.

Ringkonnakohus määras talle 25 000 krooni (2750 euro) suuruse trahvi, kuid apellatsioonikohus langetas selle 5600 kroonile.

Lindströmi kaitsjate sõnul ei kujutanud tema kodust konfiskeeritud pildid tõelisi lapsi ja koomiksiekspert tunnistas kohtus, et manga pildid ei pruugi tingimata üldse lapsi kujutada.

"Jaapanis on ideaalid teistsugused, kultuur on teistsugune," ütles Fredrik Strömberg, märkides ära jaapanlaste nõrkuse "kawaii" ehk armsuse vastu. "Paljud koomiksitegelased paistavad väiksemate ja noorematena, kuid nad ei ole tingimata lapsed."

Lindströmi jurist Leif Silbersky ütles kolmapäeval istungi vaheajal Rootsi uudisteagentuurile TT, et "kogu see juhtum on liiga suureks paisutatud. See ei ole kuritegu. See on uurimistöö."

Mangad on graafilised romaanid, mis käsitlevad erinevaid teemasid, alates keskkooli armulugudest ja lõpetades kirjandusklassikaga, kuid ka pornograafiat (hentai), millest osa on äärmuslik ja vägivaldne.

Tokyo linn piiras 2010. aastal nende manga-koomiksite ja animefilmide müüki, mis kujutab äärmuslikult vägistamist, intsesti ja teisi seksuaalkuritegusid.

Ülemkohus peaks otsuse mõne nädala pärast teatavaks tegema.