Kui sa elad sellise põhimõttega, et ära tee teisele seda, mida sa ei taha et sulle tehakse, siis südametunnistus ei peaks olema must. Isegi rahvaloenduses oli küsimus, kas olete usklik ning mina eitasin seda, sest pidasin kohe selle all silmas Jumalat. Kõige mustem südametunnistus on ilmselt poliitikutel ning mõnda neist nuhtleb ka saatus selle eest. Kui inimene oma Jumala ehk südametunnistuse puhtana hoiab, siis hing on kergem ja ei pea pidevalt stressi all kannatama.

Kui oled teisele kas või kogemata paha teinud, siis tuleks see heastada, kuid samas see pole alati nii lihtne. Inimese ego on see kurjajuur mis ei lase vabandama või tehtut heaks tegema minna ning samas kardetakse sedagi, et ta võib vabandama minnes ise sõimata või halvustada saada ning see paneb südame(tunnistuse) värisema ning enne tuleb võtta tükk aega julgust kokku, et asi heastada. Kui oled saanud halva heastada, siis inimesel langeb nagu kivi südamelt ära ning omal ka meel ja tuju kohe hea ning ta saab juba järgmisel ööl paremini magada.

Enne mõtle ja siis ütle, ütleb vanasõna. Kahjuks kipub nii mõnigi kord olema just vastupidi. Enne öeldakse vihahoos koledaid ja haavaid sõnu teisele ning kui maha rahunetakse, siis on inimesel sant tunne, et kuidas ta ometi nii loll võis olla ja niimoodi öelda. Üks viga on juba seegi, et kui keegi kuuleb mingit külajuttu või kõlakat, siis ta ei mõtle sellele, kas see jutt ka tegelikult tõele vastab ning kohe vihaga minnakse teist sõimama. Targem oleks ikka minna ja küsida inimeselt endalt, et kuule ma kuulsin küla pealt sellist juttu, et sina olevat rääkinud ning siis alles rääkida kuulujutt sirgeks. Ka selliselt toimides jääks paksu pahandust ja stressi tekitavat hingepiina ära.

Ka liiklusõnnetusi võib põhjustada olukord, kui inimene istub rooli taha stressis olekus ning mõtted on mujal ehk siis selle asja juures, millest pahandus tekkis. Kui stressis olekus autorooli keerates muule asjale mõeldakse ja liiklusele ei keskenduta, võib avarii käes olla ja sinu paha tuju tõttu tingitud avariist võib keegi teine või kolmas süütu inimene surma saada või eluks ajaks invaliidiks jääda. Kui selline asi juhuma peaks, siis see jääb sinu südametunnistusele terveks järgnevaks eluks kuni surmani. Kas sellist karmi karistust on siis vaja oma südamele ja hingele kandmiseks?

Seega - meie Jumalaks on meie südametunnistus ning kui see on meil puhas, siis on meil oma Jumala ehk südametunnistuse üle vaid hea meel.

Ka poliitikud võiksid sellest õppust võtta. Mida rohkem nad rahva silmis vihavaenlase "tiitlit" kannavad, seda stressirohkem on nende oma elu. Kui inimesed oskavad inimese moodi käituda ja poliitikud hakkavad ka rahvast lugu pidama, siis on neilgi stressi vähem ja öösel saavad rahulikumalt magada. Saagem oma Jumalaga siis hästi läbi ja katsugem seega südametunnistus puhas hoida, et omagi elu helgem ja rõõmsam oleks.