"Peame Chicagos maailma avalikkusele kinnitama, et NATO jääb ka edaspidi maailma võimsamaks kaitseliiduks, mis tagab rahu ja stabiilsuse nii Euroopale kui Põhja-Ameerikale," vahendab kaitseministrit ministeeriumi pressiesindaja.

Reinsalu kinnitas kohtumisel Burnsiga, et Eesti eraldab alates sellest aastast kaitse-eelarveks 2 protsendi sisemajanduse kogustoodangust. "See tagab meie riigikaitse stabiilse ja pikaajalise arengu ning tõstab teisalt meie tõsiseltvõetavust ja sõnaõigust rahvusvahelisel tasandil," ütles kaitseminister.

Kohtumisel arutati ka Afganistani operatsiooni tulevikuga seotud küsimusi. "Eesti kaitsevägi on valmis jätkama koos Suurbritannia ja USA-ga Afganistani operatsioonil kuni 2014. aasta lõpuni, mil riigi julgeoleku tagamise võtavad üle Afganistani enda julgeolekujõud," kinnitas kaitseminister Reinsalu.

USA asevälisminister Burns tunnustas Eestit kaitse-eelarve senise taseme ning Afganistani märkimisväärse panuse eest. "Eesti suhtub tõsiselt nii enda kui ka liitlaste julgeolekusse ning on sellega muutunud tõeliseks eeskujuks ka teistele NATO riikidele," ütles asevälisminister Burns.

Samuti tänas Reinsalu USA-d toetuse eest Balti riikide õhuturbe alalise lahendi saavutamisel.

Tallinna külastav USA asevälisminister Burns kohtus eile ka president Toomas Hendrik Ilvesega. Täna kohtub Burns veel välisminister Urmas Paetiga ja külastab Rahvusvahelist Kaitseuuringute Keskust.