Kommersandi allikate kinnitusel hakkab viimased pool aastat valitsuse aparaadi ülemana töötanud Vaino töötama presidendi administratsioonis. Sealjuures pole välistatud, et administratsiooni ülema asetäitjana.

Venemaa peaministril Dmitri Medvedevil oli esmaspäeval mitmeid nõupidamisi, mis olid pühendatud uue valitsuse struktuurile ja koosseisule. Oodatakse, et nende kohta käivad ettepanekud võivad jõuda juba teisipäeval presidendi lauale.

Medvedev kohtus asepeaminister Vladislav Surkovi, presidendi abi, Kremli riikliku juriidilise valitsuse ülema Larissa Brõtševa, presidendi abi Arkadi Dvorkovitši ja Vene Föderatsiooni ministri, valitsuse aparaadi ülema Anton Vainoga. Kommersandi allikad valitsuses kinnitavad, et pärast kohtumisi peaministriga selguseid mõnede nendest kohtumistestest osa võtnute karjäärialased perspektiivid.

Kaks allikat kinnitasid Kommersandile, et Surkov ei säilita mitte ainult praegust ametikohta asepeaministrina ja jätkab moderniseerimise kureerimist, vaid saab ka valitsuse aparaadi juhiks. Allikate teatel olevat Surkovi osas otsus peaaegu lõplik.

Selgus ka Medvedevi ajal presidendi pressisekretärina töötanud Natalja Timakova edaspidine saatus. Ta jätkab põhimõtteliselt samade funktsioonide täitmist, aga juba Valges Majas, ühendades funktsioonid valitsuse aparaadi ülema asetäitja omadega.