Lähedal elav Saulius kinnitas, et igas konteineris oli vähemalt kolm laipa. Surnud loomade haisemise ja kärbeste hulga põhjal oletas ta, et surnud sead ei olnud konteinerites mitte esimest päeva, vahendas Leedu Delfi.

Konteinerite lähistel asub põllumajanduslik ettevõte Vyčia, mis tegeleb taluloomade aretamisega. Sead leidnud mehe sõnul püüdsid asutuse töötajad maas lebavad loomad kiiresti enda territooriumile tirida. Ettevõtte töötajad ütlesid enese kaitseks, et laipadele peaks järele tulema Rietavo Veterinarine Sanitarija, mis tegeleb loomade hävitamisega.

Saulius kutsus kohale aga politsei ning blokeeris oma autoga konteinerid, et ettevõtte töötajad ei saaks asitõendeid kõrvaldada. Tema sõnul pole selge, miks loomad surid, ning konteinerite lähedal liiguvad ka lapsed ja koerad.

Kaunase toidu- ja veterinaarameti esindaja Ramunas Jucevičiuse sõnul on ettevõtte käitumine vastuvõetamatu ning ameti inspektorid läksid kohale asja uurima. Mehe hinnangul on ilmselt tegu inimliku veaga – arvatavasti viidi konteinerid Rietavo' autot ootama liiga vara ning see omakorda hilines.

Samas märkis Jucevičius, et ettevõte on juba hoiatuse saanud hügieeninõuetele mittevastavuse pärast. Täna juhtunu ei tohi mehe kinnitusel korduda ning tõenäoliselt saab ettevõte hoiatuse või trahvi.