Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann ütles Delfile, et asfalditehased hakkasid tööle kolm nädalat tagasi ning nüüdseks on enamikel ühistranspordiga suurematel tänavatel ohtlikud löökaugud parandatud. "Tänahommikuse seisuga olid veel mõnel tänaval tööd pooleli," täpsustas Valdmann. "Enam-vähem on suudetud graafikus püsida."

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule kinnitusel on graafikus püsimine läinud väga positiivselt. Viimase kolme nädala jooksul on Sule sõnul üle käidud ja auguvabaks muudetud 90 Tallinna tänavat. Samas on praegu tehtud sõidetavuse tagamiseks vaid kõige hädapärasem lappimine.

"Tööd jätkub jaanipäevani ja pärast sedagi edasi," märkis Sulg. "Nüüd hakatakse vaatama selliseid kohti, kus on vaja näiteks sõidujälgede kulumist suuremamahuliselt asfalteerida ja tegeletakse aeganõudvamate töödega. Nüüd on natuke aega tegeleda ilusama poolega."

Suveks on kommunaalametil kokku pandud hooldusremondikava, kus on kirjas kõigi Tallinna tänavate nimed, millel on vaja teha hooldusremonti: auke parandada või rööpaid freesida ja asfalteerida. Nõnda on kesklinnast kavas kirjas 55 tänavat, kus tegeletakse aukude parandamise, ebatasasuste kõrvaldamise või omanikuta kaevude reguleerimisega.

Suurematest kesklinna tänavatest rääkides ütles Sulg, et Narva maanteel tegeletakse rööbastevahelise alaga. Sel nädalal oli kesklinnas aga kavas Estonia puiestee, kuid sealsete sügavate rööbaste kõrvaldamine lükati edasi koolilõpu-järgsesse aega, juunikuu algusesse, et mitte liiklust sassi lüüa.

Teiste seas on Kesklinna tänavatest, teedest, puiesteedest ja maanteedest nimekirjas veel Ahtri, Endla, Filtri, Gonsiori, Juhkentali, Jõe, Kaarli, Kai, Kreutzwaldi ja Liivalaia.