"Oleme kaitseväe juhtkonnale tänulikud, et meid sellele õppusele kaasati," ütles Küberkaitseüksuse pealik leitnant Tanel Meiel. "Eelkõige tahame kirjeldada ja kinnitada ära oma juhtimisprotseduurid ning keskenduda otsuse vastuvõtmise protsessile."

Kaitseliidu Küberkaitseüksuse juhtimiskomponent asub Kevadtormi ajal õppuse piirkonnas, toetus- ja analüüsiüksus tegutseb Tartus. Küberkaitseliitlaste põhiülesanne on testida ja monitoorida avalikku võrku õppuse piirkonnas.

Kaitseliidu küberkaitse üksus on vabatahtlik organiseeritud ühendus Eesti küberruumi kaitseks, mille missiooniks on kaitsta Eesti kõrgtehnoloogilist eluviisi, kaitstes informatsiooni infrastruktuuri ning teostades seeläbi laiapõhjalise riigikaitse eesmärke.

Tänavusel Kevadtormil osaleb üle nelja tuhande kaadrikaitseväelase, ajateenija, kaitseliitlase, reservväelase ja ametniku ning põhiraskus on Kirde kaitseringkonna üksustel. Õppusel osaleb kaitseringkonna staap ja selle sõjaaja üksused, sealhulgas jalaväepataljon, mille sõdurid lähevad pärast Kevadtormi reservi. Samuti formeeritakse õppuse ajaks reservväelastest koosnev jalaväepataljon ja veel väiksemaid allüksusi, muuhulgas ka viis Kaitseliidu kompaniid.

Õppuse tegevus on 3.-11. maini Vinni, Väike-Maarja, Tapa ja Laekvere valdades, seejärel laieneb ka Jõhvi, Illuka, Mäetaguse, Kohtla, Toila, Maidla, Sonda, Sõmeru ja Rägavere valdade territooriumile. Kevadtorm 2012 lõpeb 19. mail lõpurivistusega.