Keskkonnaminister Keit Pentus ütles eilsel valitsuse pressikonverentsil, et kokku soovisid ministeeriumid kasutusele võtta 133 elektriautot, kuid nii palju ei olnud neid valitsusel võimalik eraldada.

„75 masinat jõuavad Eestisse 15. mail ja enne suve algust saab nad kõik juba kasutusele võtta,“ lubas Pentus.

Kõige rohkem, 31 autot, saab enda haldusalasse siseministeerium, millest 19 saab endale politsei- ja piirivalveamet. „See ei tähenda, et kurjategijaid hakatakse jahtima või sõidutama elektriautodega,“ ütles Pentus. „Küll aga on neil ametnikel, kes peavad käima kuriteopaiku üle vaatamas, võimalus sõita sündmuskohale elektriautoga.“

Teised ministeeriumid saavad oma haldusalasse alla kümne elektriauto. Näiteks viis saab kaitsepolitsei ja seitse päästeamet. Üks elektriauto jääb keskonnaministeeriumile ja sellega näeb edaspidi sõitmas ministrit.

Koduõppel olevate laste külastamiseks saavad omale elektriautod Tartu Emajõe kool, Haapsalu sanatoorne internaatkool, Ahtme kool ja Tartu Hiie kool.

Kaitseministeerium suunab seitse elektriautot Ämari õhubaasi teenindamiseks, mis jäävad baasi siseseks liikluseks. Veel viis autot saab maksu- ja tolliamet ja justiitsministeerium saab elektriautod kriminaalhooldajatele.