Tallinna tehnikakõrgkool tegi valitsusele ettepaneku nimetada Gunnar Meinhardi asemel Tallinna tehnikakõrgkooli esindajaks liikluskomisjonis Sven Kreek. Linnade liit tegi ettepaneku nimetada Mati Songisepa asemel liidu esindajaks komisjonis Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa, kirjutab BNS.

Valitsuse liikluskomisjoni esimees on ametikoha järgselt majandus- ja kommunikatsiooniminister ning sinna kuuluvad justiitsminister, haridus- ja teadusminister, rahandusminister, siseminister, sotsiaalminister, maanteeameti peadirektor ning politsei- ja piirivalveameti juht. Samuti kuuluvad liikluskomisjoni Tallinna abilinnapea Taavi Aas, liikluskindlustuse fondi esindaja Erik Ernits, Tallinna tehnikaülikooli esindaja Tiit Metsvahi, vandeadvokaat Indrek Sirk ja autoettevõtete liidu president Villem Tori.

Valitsus moodustas liikluskomisjoni 2008. aasta veebruaris. Komisjon analüüsib ja teeb ettepanekuid Eesti liiklusohutusprogrammi täitmiseks. Eesti rahvusliku liiklusohutusprogrammi eesmärk on vähendada Eestis 2015. aastaks liiklussurmade arv võrreldes 2008-2010 aasta liiklussurmade keskmise arvuga ja saavutada olukord, kus liikluses ei hukkuks enam kui 75 inimest aastas.

Tänavu suvel ei tõsta maanteeamet liikluskomisjoni ettepanekul kaherajalistel maanteedel sõidukiirust 100 kilomeetrini tunnis, nagu on olnud varasematel aastatel.