Noormehed olid tõsiselt mures oma turvalisuse pärast, et neid mitte mingi hinna eest ei peetaks opositsionäärideks. Pea kõik Moskva kesklinna pargid, ehk nn bulvarite ring oli täis samasuguseid noortegrupeeringuid, kel oli kamalute ja kottide kaupa Georgi lindikesi. Neid jagati parema äranägemise järgi ka möödujatele, peamiselt aga siiski üritasid noored ise end nendega kaunistada.

Puškini kuju juures Tverskaja tänaval võis kohata ka valgete lindikestega jalutajaid. Juba eilsel opositisoonilisel nn miljonite marsil jagati lendlehti Valge Tverskaja tänava ürituseks. Eilne marss suubus vägivalda, väidetavalt üritas osa demonstrante läbi OMONi murda Kremli peale, mistõttu eriüksuslased lasid käiku kumminuiad.

Täna olid Puškini kuju juures ja Tverskaja tänaval kohal muljetavaldavad eriüksuste kolonnid. Pea kogu Puškini väljak ja sealt Arbati poole kulgev bulvar oli ääristatud omonlaste sõidukitega. Pidevalt sõitis politseibusse kummide vilinal ja sireenide karjudes juurde. "Ohhoo, kas nad teevad seda lõbustamiseks," kommenteerisid asja pealt vaatavad (aktsendi järgi) Ameerika turistid, suured kaabud peas. Keegi vastas neile rahva seas inglise keeles: "Ei, tere tulemast Putini Venemaale."

Mitmed jalutajaist kandsid valget lindikest koos mustaga - ehk leinamärgiga. Valdimir Putini kolmandaks ametiajaks pühitsemise päev polnud ausate valimiste eest võidelnute meelest kuigi suur pidupäev. Valge lindike aga tõi automaatselt kaasa pahanduse. Delfi nägi peal vähemalt ühte juhtumit, kus kolmene politseipatrull pinnis valget linti pintsakurevääril kandvat noormees tema meelsuse osas. Noormees üritas naeratades ja viisakalt selgitada, et on ausate ja vabade valimiste poolt ning ei taha mitte mingi hinna eest tagasi Nõukogude Liitu. "Aga oli meil seal siis nii halb elu?" küsis üks korravalvuritest retooriliselt vastu.

Sellised patrullid olid aga vähemalt noormeestele korralik peavalu, sest kõik kuni 27-aastased noormehed on lubatud kinnivõtmise korral saata kas armeesse või hiljaaegu välja kuulutatud sõjaväelistele kordusõppustele. Päeva peale kogunes sellisel moel "värvatuid" juba sadakond.

Keskpäeval, kui Putin oli ametisse vannutatud, otsustas OMON näidata jõudu. Inimesed ei teinud pealtnägijate sõnul midagi erilist, nad ei kandnud palakateid ega skandeerinud loosungeid. Nende seas oli palju ajakirjanikke, kes toimuvat kajastasid. Sellest hoolimata hakkas OMON rahvast Tverskajalt ja bulvaritelt minema suruma. Vastuhakkajate otsimisel ründas eripolitsei isegi Puškini platsi kõrval olevat McDonaldsi kohvikut. OMON võttis ette ka umbes pool kilomeetrit eemal bulvari lõpus olevad tuntud opositsionääride lemmikkohad Jean-Jacquesi kohviku kui ka John Donne. Mõlemasse tormati sisse, arreteeriti inimesi laudade ääres. Hiljem sunniti kohvikud "tehnilistel" põhjustel end sulgema. Kõrvalasuv pagariäri jäi läbi ime OMONi rünnaku järgselt lahti, kuid leti taga seisnud hirmunud neiu ütles, et nad samuti kohe sulgevad - kuigi ukse peal olev kell näitas lahtiolekut kuni hiliste õhtutundideni.

Vaata Radio Svoboda videot kohvikureidist.

Meeleolu bulvaritel oli vahetult pärast neid üleelamisi veidi morbiidne. Järjest enam saabus kohale rahvasuus Kremli kutsikateks nimetatud noorteorganisatsioonide liikmeid, kelle heaks pandi Puškini väljaku kaugemas nurgas tööle isegi väliköök. Noored kogunesid üle McDonaldsi oleva pargikese purskkaevude ümber, mis koheselet ümbritseti OMONi poolt metallataradega. Seal sees oli hea suppi süüa ja isekeskis karjuda "Putin, Putin!"

Kuid mitte kõik inimesed ei ühinenud nende rõõmupoega. Teisele poole väravaid ilmus pidevalt vanemaid inimesi, kes üritasid noortele selgitada, miks Putini puhul pole suurt rõõmustada midagi. Üks neist oli markantne proua veteran, uhked ordenid rinnas, kõrval loosung: "Ärge laske varast Kremlisse." Teda saadeti paar kaunitari ümber veenma, kes ülesande tõttu ilmselget kimbatust tundsid.

"Noh, me siin rõõmustame tema eest. Ta on meile nii palju head teinud," üritas neiuke hingestatult endast kolm korda vanemale veteranile ja opositsionäärile selgitada.

"Oh lapsukesed, te ei tea, kui hästi meil läheks siis, kui teda üldse poleks," vastas proua naeratades.

"Mis sa ka sellest tead," viskas üks vanamees kaugemalt.
"Tean küll. Provokaator. Ma võitsin Hitlerit, ärge tulge mind õpetama," tõi proua välja trumbi, mille vastu Venemaal ei saa keegi.