25. jaanuarist 23. aprillini toimus üle-eestiline noorte foto-ja videokonkurss „Kõik on IT“. Konkursi eesmärk oli avastada, kuidas IT on tänapäeval kõikjal ja kõikides, meile vahel ka ootamatutes asjades.

Võistlustöödena oodati fotosid ja videoid, mis näitaksid, et meie igapäevaelu ja –asjad on seotud IT valdkonnaga ning tooksid välja just selle tahu või olukorra, milles me seotust IT-ga esialgu ei pruugi näha. Konkursile esitasid noored 22 videot ja 16 fotot.

Võidutööd valisid välja StartIT Facebook ´i keskkonna külastajad, hääletades like-idega enim meeldiva video või foto poolt. Hääletustulemuste lugemisel võeti arvesse reaalseid facebook´i kontoga seotud like´e. Sellest lähtuvalt jaotusid kohad järgmiselt:
I koht 1142 häälega Heino Pärn tööga „Kõik on IT“, auhind väärtuses 600 eurot II koht 1050 häälega Elenor Koemets tööga „IT ei väsi kunagi“,auhind väärtuses 400 eurot III koht 790 häälega Eerik Muuli tööga „Kõik on IT! Lennujaama“,auhind väärtuses 300 eurot.

Lisaks valis ITL liikmete esindajatest koosnev žürii välja parima video ja foto ning firmad Skype Eesti ja Telema valisid välja nende arvates parimad konkursitööd.

Žürii poolt parimaks kuulutati Edgar Voit video nimega „Härra IT“ning parimaks foto autoriks tunnistati Andreas Raukas .

Skype eripreemia võitis Elenor Koemets tööga „IT ei väsi kunagi“. „Antud video puhul oli tegemist parima läbilõikega IKT kasutusest igapäevaelus“ kommenteeris Tiit Paananen, Skype Eesti juht. Skype eriauhinna võitjal on võimalus pugeda ettevõtte telgitagustesse ja külastada töövarjuna Skype Eesti kontorit.

Telema autasustas omalt poolt eraldi fotosid, mille autoriteks olid Andreas Raukas, Polina Rubtsova ning Kristo Metsalu.

14-19aastastele üldhariduskoolide õpilastele mõeldud foto- ja videok onkurss „Kõik on IT“ toimus Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) eestvedamisel projekti „IKT erialade populariseerimine atraktiivsete teavitusürituste kaudu“raames Euroopa Sotsiaalfondi toel.

Kõigi konkursile esitatud töödega saab tutvuda aadressil http://startit.ee/foto-ja-videokonkurss-koik-on-it-2.