"Sotse on Tallinnas mitmeid kordi koostööle kutsutud, kuid nad on otsustanud mõne poliitilise ametikoha säilimise nimel käituda alalhoidlikult. Ollakse küll näiliselt opositsioonis, kuid tegelikult on vabatahtlikult mindud Savisaare pantvangiks," lausus Holsmer. "Mis puudutab poliitilisi valikuid, siis maailmavaateliselt on sotsid lähedased tänase linnavõimuga. Nagu ka paljud poliitikavaatlejad on täheldanud, liidab Keskerakonda ja sotse ühine püüe võita enda poole mitte-eestlastest valijaid."

Holsmeri arvates on Tallinna poliitiliste valikute ja valede prioriteetide tulemuseks inimese jaoks on alarahastatud lasteaiad, teeaugud, mida inimesed on olnud sunnitud isegi telliskividega parandama ja pimendatud tänavad, mis vähendavad inimeste turvatunnet.

"Sellest tulenevalt kutsuks ma küll sotsiaaldemokraate rohkem otsima ühisosa teiste opositsioonierakondadega," lisas Holsmer. "Mis tulevikku puudutab, siis Reformierakond on avatud koostööks teiste volikogus esindatud erakondadega, kelle prioriteedid on teised, kui ametis oleval linnavalitsusel. Meie eesmärgiks on lõpetada Tallinnas raiskamine ja populism ning peame oluliseks lasteaedade olukorra parandamist, investeeringuid teedesse ning linna targemat majandamist laiemalt."

SDE on korduvalt aga kinnitanud, et nemad ei kavatse 2013. aasta kohalike valimiste eel teha koostööd ühegi erakonnaga.