Sisejulgeoleku magistriõpe on ainulaadne õpe nii Eestis kui ka Euroopas. Kogu sisejulgeolekualane magistriõpe on koondunud ühte programmi, võttes arvesse kõikide sisejulgeoleku asutuste eripära ja vajadusi, teatas sisekaitseakadeemia.

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsleri Erkki Koorti sõnul on ministeeriumi ootused sisejulgeoleku magistrantidele suured. „Sisejulgeoleku magistriõppe lõpetanutelt ootab ühiskond ja riik, et läbi nende rakenduslike uuringute jätkuks targa turvalisuse loomine kindlustamine ning arendamine,“ jätkab Koort.

Magistrantide endi sõnul meenutab õppimine sisejulgeoleku magistriõppes veidi peaministri ametit, kus sa ei ole spetsialiseerunud ühele valdkonnale. „Teiste sisejulgeoleku valdkonna töötajatega koos õppides omandad teadmisi ka neist valdkondadest ning tänu selle suudad igal pool orienteeruda ning seeläbi leida probleemidele parimaid lahendusi,“ jätkavad magistrandid.

Vastuvõtt magistriõppesse toimub avaliku konkursi korras. Kandideerima on oodatud isikud, kes omavad bakalaureuse kraadi, rakenduslikku kõrgharidust või neile vastavalt kvalifikatsiooni. Samuti need, kes valdavad kesktasemel inglise keelt ning omavad aastast töökogemust sisejulgeoleku valdkonnas.

Kandideerimine toimub läbi infosüsteemi SAIS, kuhu tuleb esitada avaldus, CV, eelmise õppeastme diplom ning planeeritava magistritöö kava.

Sisejulgeoleku magistriõppe lõpetanu saab endale sotsiaalteaduste magistrikraadi. Õpe kestab kaks aastat ning õppekeelteks on eesti ja inglise keel.