Tegemist on vahepeatusega. Niinimetatud vabadusetornile lisatakse veel korruseid ning ehitus kestab veel vähemalt aasta. Valmides peaks hoone olema kõrgeim USA-s ja kolmandal kohal maailmas, teatab Associated Press.

USA kõrgeimaks muudab hoone 124 meetri pikkune mast, kui seda poleks, jääks endiselt kõrgeimaks Chicagos asuv Willis Tower.

Eksperdid ja arhitektid on juba ammu vaielnud, kas ülikõrgete hoonete puhul peaks arvesse võtma ka maste ja antenne nende katusel.

Uue torni kõrgus saab olema 417 meetrit – sama palju kui WTC põhjatorni oma. Sellele lisandub 124-meetrine mast, mis teeb hoone kõrguseks süboolsed 1776 jalga (541 meetrit). 1776. aastal kirjutati alla USA iseseisvusdeklaratsioonile.

Ei Willis Tower ega One World Trade Center ole ometi nii kõrged kui Kanada kõrgeim hoone CN Tower Torontos, mis on 553 meetri kõrgune. Paljud ei pea seda aga üldsegi hooneks, sest tegemist on teletorniga, kus on väga vähe siseruume. Kõrgeim inimese loodud objekt läänepoolkeral on jätkuvalt Põhja-Dakota osariigis Blanchardis asuv KVLY-TV antenn, mis on 629 meetri kõrgune.

Maailma kõrgeim hoone on Dubais asuv Burj Khalifa, millel on kõrgust 828 meetrit.