Mitmeid aastaid tagasi oli õpilastele koolivorm vastuvõetavam kui praegusel ajal. Vanasti ei käinud noored nii palju stiiliga kaasas kui praegu ning riietumine oli vabam.

Praegu aga muutuvad erinevad stiilid nii kiiresti ning õpilased on vastu sellele, et peavad iga päev ühte sama riietust kandma, mis ei pruugigi olla mugav ega ilus.

Koolivormi poolt on just väiksemate klasside õpilased. Neid väga ei huvita mis parasjagu seljas on ning ei saa veel stiilist nii palju aru kui suuremad.

Koolivorme kasutavate koolide arv suureneb tegelikult iga aastaga. Paljud koolid just võtavadki selle kasutusele, et muuta kooli ühtsemaks.

Mõnedel juhtudel isegi koolides narritakse selle pärast, mida õpilane kannab. Et ei kanta piisavalt kalleid firmariideid, vaid käiakse odavalt riides. Selliseid juhtumeid kohtab vähe, aga neid siiski on. Koolivormi kasutuselevõtt aitaks seda kindlasti ära hoida.

Mina isiklikult koolivormi poolt ei ole. See ei anna õpilasele võimalust kanda, mida ta ise tahab, vaid sunnib kandma igapäevaselt sama riietust. Mõeldavam oleks see, et väiksemates klassides on koolivorm kohustuslik ning suuremates klassides näiteks ainult mõni koolivormi juurde kuuluv ese, näiteks koolimüts.

Jaga
Kommentaarid