"Kaua võib! Ma ütleksin härra Strauss-Kahnile, et selgitagu end seadusele ja säästku prantslasi oma kommentaaridest," ütles Kesk-Prantsusmaal kampaaniakohtumisel viibiv Sarkozy.

Sarkozy reageeris Strauss-Kahni öeldule Briti ajalehele The Guardian antud usutluses, kus ta nimetas oma kõrget avalikkuses kukkumist oma vastaste kätetööks, millega takistada tal kandideerimast sotsialistide ridades presidendiks, vahendab BNS. Prantsuse presidendivalimised saavad lahenduse järgmisel nädalal, mil otsustavas voorus püüab Sarkozylt ametikohta võtta sotsialistide kandidaat François Hollande.

IMF-i eksjuhti peeti valimiste selgeks favoriidiks kuni eelmise aasta maikuuni, mil ta New Yorgis kinni peeti seoses süüdistusega seksuaalsest rünnakust hotelliteenindaja vastu. Süüdistustest tema vastu hiljem siiski loobuti.

Strauss-Kahni sõnul ei pea ta tõenäoliseks, et vahejuhtum ise oli lavastatud, viis järgnenud sündmuste jada kriminaaluurimiseni, mida "kujundasid need, kel olid poliitilised kavatsused".

Guardian märkis, et Strauss-Kahn viitas selgelt inimestele, kes töötavad Sarkozy ja tema UMP partei heaks.

Järgmisel pühapäeval peetavad valimised võidab arvamusküsitluste kohaselt Hollande, kes esimeses voorus oli napilt parem Sarkozyst.