Elina advokaadi sõnul sattus tüdruk keerukasse juhtumisse just Kert Kesküla enda tegevuse tõttu. Nimelt väitis Elina kohtus, et endine sportlane soovis temalt 300 euro andmise eest intiimteenuseid saada. Neid tüdruk aga Keskülale anda ei tahtnud ning advokaadi väitel mässiski tüdruk enda oma noorusest tingitud rumaluse tõttu afääri, mis päädis kahetsusväärselt korvpalluri surmaga.

Seda, et Keskülal on olnud kooseluväliseid suhteid, on advokaadi sõnul kohtus ka tõendust leidnud. Samuti on advokaadi väitel kohtus tõendatud, et korvpallur oli noore neiuga SMS-ide kaudu ühenduses ning soovis alaealise tüdrukuga korduvalt kohtuda.

Kesküla mõrvas oma süüd täielikult tunnistanud Edgar Nikulini kaitsja sõnul on antud kaasuses noormehe süü tapmises tõestatud, ent advokaadi väitel ei plaaninud Edgar seda ette, vaid see juhtus olukorra sunnil ning noormees arvas oma tegevusega kaitsvat endale lähedasi inimesi.

Sportlase mõrvas end osaliselt süüdi tunnistanud Nikolai Sokolovi kaitsja soovis noormees Kesküla rünnates samuti oma sõpru kaitsta. Seda peaks kaitsja arvates tõendama asjaolu, et Sokolov võttis mõrvaks kasutatud noa kätte alles pärast seda, kui Nikulin Keskülaga rüseles ja noormeest appi kutsus.

Prokurör Jüri Kasesalu esitatud süüdistuse kohaselt tegutsesid aga kõik noored ettekavatsetult ning andsid peale Kesküla surmamist endale täiel määral aru, millega nad on hakkama saanud. Prokuröri sõnul näitab Sokolovi ja Nikulini rünnaku jõhkrust asjaolu, et noormehed jätkasid Kesküla ründamist ka peale seda, kui viimane appi karjus ning noormeestel halastada palus. Samuti on prokuröri sõnade kohaselt tõendatud kasvõi saadetud SMS-ide näol noormeeste kavatsus korvpallur surmata.

Prokurör nõudis tänasel istungil korvpallur Kert Kesküla mõrvas süüdistatavatele Edgar Nikulinile karistuseks 10-aastast vanglakaristust, Nikolai Sokolovile 20-aastast vanglakaristust, alaealisele Elinale kuueaastast vanglakaristust ja tema eakaaslasele Jevgeniale nelja-aastast vanglakaristust. Veel nõuab prokurör süüalustelt välja kohtukulude tasumist ja kannatanule hüvitise maksmist.

1975. aastal sündinud Kert Kesküla noahaavade ja löömisjälgedega surnukeha leidis politsei mullu 28. septembri õhtul Tallinnas Lasnamäel asuvast metsatukast.

Politsei pidas Nikolai ja tollal 16-aastase nooruki kuriteos kahtlustatavana kinni neli päeva hiljem, 2. oktoobril, ning nad võeti kohtu loal vahi alla.

19-aastane Nikolai Sokolov on kohtus end osaliselt süüdi tunnistanud selles, et lõi Kesküla röövimise käigus noaga. Sokolovi kaassüüdistatav, 17-aastane Edgar tunnistas end mõrvas täielikult süüdi.

Kohus kuulutab oma otsuse välja 10. mail.